Strafrechtelijke afhandeling

Hoe werkt het bij de strafrechter als mijn kwekerij is opgerold en ik ben aangehouden?

Bedrijfsmatige kwekerij?

In eerste instantie zal worden gekeken of uw kwekerij als bedrijfsmatig kan worden beschouwd. Mocht dit niet het geval zijn, zal uw kwekerij worden gezien als zijnde voor eigen gebruik en zult u vallen onder het ‘gedoogbeleid’ zoals dat is vastgesteld in de beleidsregels van het Openbaar Ministerie. Wordt uw kwekerij echter als bedrijfsmatig beschouwd, zult u worden vervolgd op grond van de Opiumwet.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 54 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

wetsschalen_ls-advocaten

Diefstal van energie

Als er bij de kwekerij ook energie illegaal is afgetapt, zal er doorgaans ook diefstal van elektriciteit ten laste worden gelegd. De rechter kan hiervoor een boete opleggen of extra straf geven. Vanwege het feit dat bedrading vaak amateuristisch wordt omgelegd kan er naast diefstal ook nog gevaarzetting ten laste worden gelegd, omdat omwonenden in gevaar zijn gebracht wegens de grote risico’s op brand door kortsluiting.

Deelname aan een criminele organisatie

Mocht de hennepteelt geen eenmansactie betreffen kan artikel 140 Wetboek van Strafrecht, deelneming aan criminele organisatie ten laste worden gelegd. Als u de planten voor iemand kweekt kan al snel worden aangenomen dat u deel uitmaakt van een crimineel netwerk. Hierdoor kan de strafmaat hoger uitvallen.

Ontnemingsvordering

In alle gevallen zal het geld dat u met de hennepplantage heeft verdiend u worden ontnomen. Deze maatregel wordt ook wel de ‘pluk-ze’-maatregel genoemd en strekt tot het ontnemen van wederrechtelijk verkregen voordeel (inkomsten uit de hennepteelt of handel).

Hoe kan een advocaat mij hierbij helpen?

Het is verstandig om een gespecialiseerde advocaat in de arm te nemen om u bij te staan in de strafrechtelijke procedure. Deze kan uw omstandigheden vaak beter in een juridische verdediging weergeven dan dat u dat zelf zou kunnen. Een gespecialiseerde advocaat weet precies wat hij of zij moet aanvoeren om de strafmaat te kunnen verminderen. Daarnaast kan een advocaat uw dossier opvragen, en precies kijken welk bewijs er tegen u is verzameld. Uiteraard kan de advocaat tegenbewijs leveren en kijken of bewijs tegen u niet onrechtmatig is verkregen.

Advocaat strafrecht

Heeft u een uitnodiging gehad om door de politie te worden verhoord, of heeft u een dagvaarding ontvangen en moet u voor de rechter verschijnen? Neem direct contact op met het landelijke netwerk van gespecialiseerde advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl.

U kunt uw zaak vrijblijvend voorleggen aan de juristen van onze intakebalie, waarna u zo snel mogelijk vrijblijvend contact heeft met een advocaat om uw persoonlijke situatie en mogelijkheden te bespreken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 54 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel Nederland.

  NL 230x272v4

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Situaties