Hoger beroep tegen vonnis

U bent al veroordeeld voor een drugsmisdrijf en wilt u in hoger beroep?

Het hoger beroep moet binnen veertien dagen nadat de rechter uw vonnis heeft uitgesproken worden ingediend bij het gerechtshof. Mocht u het niet eens zijn met uw vonnis, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt met een advocaat van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl.

Wanneer de termijn voor het instellen van hoger beroep is verstreken, is het vonnis onherroepelijk geworden en staat de uitspraak vast en kan de straf ten uitvoer worden gelegd. Contacteer daarom altijd snel een advocaat om tijdig hoger beroep in te stellen.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 54 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Wat is hoger beroep?

De rechtbank of politierechter neemt een beslissing in een strafzaak (eerste aanleg). Wanneer u, als veroordeelde, het niet eens bent met die beslissing, kunt u hoger beroep instellen bij een gerechtshof. Het gerechtshof kijkt opnieuw naar uw zaak en neemt een nieuwe beslissing. Bij het gerechtshof behandelen meestal drie raadsheren (rechters in hoger beroep) gezamenlijk een strafzaak. Het Openbaar Ministerie kan ook in hoger beroep gaan in een strafzaak. Mocht dit het geval zijn wordt u hierover geïnformeerd.

Wanneer kan ik in hoger beroep?

U kunt in hoger beroep als een rechter u heeft veroordeeld voor een misdrijf. Als u slechts voor een overtreding bent veroordeeld is hoger beroep slechts mogelijk als u een straf of maatregel is opgelegd, of u een geldboete van meer dan € 50,- heeft gekregen.

Binnen welke termijn moet ik in hoger beroep?

De termijn voor hoger beroep is twee weken. Binnen veertien dagen nadat de rechter het vonnis in eerste aanleg heeft uitgesproken, moet er hoger beroep zijn ingesteld. Is deze termijn verstreken, dan is het oorspronkelijke vonnis onherroepelijk geworden. Dat betekent dat het betreffende vonnis definitief is geworden en geen rechtsmiddelen zoals hoger beroep meer tegen open staan.

Hoger beroep zinvol voor mij?

Mocht u het niet eens zijn met de uitspraak van de rechter, dan kunt u het vonnis altijd op vrijblijvende basis voorleggen aan de advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl. Zij kunnen dit vonnis bestuderen en een inschatting maken of het zinvol is om hoger beroep in te stellen in uw zaak. De advocaat zal kijken of hij of zij bepaalde onregelmatigheden in het vonnis kan bespeuren, en of er wellicht fouten zijn gemaakt.

Er bestaat altijd een mogelijkheid dat het gerechtshof tot een zwaarder oordeel komt dan de rechtbank en daarmee een hogere straf oplegt!

Advocaat strafrecht

Bent u het niet eens met uw vonnis en wilt u hoger beroep instellen? Neem direct contact op met het landelijke netwerk van gespecialiseerde advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl. U kunt uw zaak vrijblijvend voorleggen aan de juristen van onze intakebalie, waarna zo snel mogelijk vrijblijvend contact heeft met een advocaat om uw persoonlijke situatie en mogelijkheden te bespreken. Hoe eerder u contact zoekt met een advocaat, hoe beter uw situatie kan worden opgelost.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 54 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel Nederland.

  NL 230x272v4

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Situaties