Stempel als professionele teler

Welke maatregelen kan ik treffen om te voorkomen dat ik als professioneel teler wordt beschouwd?

Het is belangrijk te voorkomen dat u als beroeps- of bedrijfsmatige hennepteler wordt beschouwd. U dient bij ontdekking door de politie direct afstand te doen van de planten. Als u weigert afstand te doen, wordt u vervolgd. Hieronder vind u enkele tips om niet als een professionele teler over te komen.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 54 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Hoelang bestaat de kwekerij? 

De politie probeert bij het oprollen van de hennepplantage bewijzen te vinden om vast te stellen hoelang de plantage al bestaat. Zij letten hiervoor onder meer op de laag stof op de kappen van de armaturen van de assimilatielampen, het stoffilter van de koolstofcilinder, de aanwezige elektra, het rotorblad van de ventilator of de kachel.

Kunstlicht, aarde en voeding

Is er bij de hennepplantage bijvoorbeeld een lamp aanwezig, dan wordt dit gezien als kunstlicht. In de zomer kan zonlicht een vervanging hiervoor zijn. Het gebruik van kunstlicht is een aanwijzing dat de teelt een mate van professionaliteit bevat. Ook het gebruik van bepaalde aarde of speciale plantenvoeding is een aanwijzing dat men te maken heeft met een professionele teler.

Overige tips

Het is niet handig om een afzuigsysteem naar buiten te hebben, of extra verwarming naast de CV. Daarnaast wordt er door de politie gelet op verschillende andere aanwijzingen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid kalkaanslag op het materiaal van het irrigatiesysteem, de aanwezigheid van lege voedingsflessen, de hoeveelheid hennepafval op de grond of in zakken, hennepaanslag op aangetroffen schaartjes, of de schaartjes in een vloeistof staan, de algehele hoeveelheid aanwezig afval, de aanwezigheid van oud aarde afval in zakken of potten, of er gebruikte lege potten aanwezig zijn, en de hoeveelheid afval in de vloeistofbak. Er kan ook worden gelet op de aanwezigheid van een agenda of notities waaruit eerdere oogsten blijken, of er gedroogde hennep aanwezig is, en er droogrekjes met oud hennep afval zijn aangetroffen.

Advocaat strafrecht

Heeft u een dagvaarding ontvangen en/of wordt u als professioneel teler beschouwd? Neem nu vrijblijvend contact op met het landelijke netwerk van gespecialiseerde advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl. U kunt uw zaak vrijblijvend voorleggen aan de juristen van onze intakebalie, waarna u zo snel mogelijk vrijblijvend contact heeft met een advocaat om uw persoonlijke situatie en mogelijkheden te bespreken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 54 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel Nederland.

  NL 230x272v4

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Situaties