Verweer tegen ontnemingsvordering

Verweer tegen hoogte van ontnemingsvordering of treffen van een schikking

U kunt zich verweren tegen het gebruik van de standaardberekening om de winst te bepalen die is verkregen met de hennepplantage. Dit kan echter alleen als overtuigend aannemelijk kan worden gemaakt dat er feiten en omstandigheden bestaan waardoor de standaard berekening niet van toepassing kan zijn. In principe is het gebruik van de standaardberekening toegestaan door de Hoge Raad.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 54 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Verlagen van ontnemingsvordering

Op 1 november 2010 zijn de normen voor berekening van de winst aangepast. De aftrekbare kosten zijn iets verhoogd en de opbrengst per kilo is verhoogd. Als de kwekerij is opgerold vóór deze datum, moeten de oude normen worden toegepast. Tevens is het mogelijk om (onderbouwd) verweer te voeren tegen de geschatte opbrengst van de hennep per kilo. Dit kan het totale bedrag van de ontnemingsvordering drastisch verlagen.

Bewijzen hoelang de kwekerij al bestaat

De politie probeert bij het oprollen van de hennepplantage bewijzen te vinden om vast te stellen hoelang de plantage al bestaat. Zij letten hiervoor onder meer op de laag stof op de kappen van de armaturen van de assimilatielampen, het stoffilter van de koolstofcilinder, de aanwezige elektra, het rotorblad van de ventilator of de kachel.

Daarnaast wordt er door de politie gelet op verschillende andere aanwijzingen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid kalkaanslag op het materiaal van het irrigatiesysteem, de aanwezigheid van lege voedingsflessen, de hoeveelheid hennepafval op de grond of in zakken, hennepaanslag op aangetroffen schaartjes, of de schaartjes in een vloeistof staan, de algehele hoeveelheid aanwezig afval, de aanwezigheid van oud aarde afval in zakken of potten, of er gebruikte lege potten aanwezig zijn, en de hoeveelheid afval in de vloeistofbak. Er kan ook worden gelet op de aanwezigheid van een agenda of notities waaruit eerdere oogsten blijken, of er gedroogde hennep aanwezig is, en er droogrekjes met oud hennep afval zijn aangetroffen.

Advocaat strafrecht

Heeft u een dagvaarding ontvangen en/of een ontnemingsvordering opgelegd gekregen? Neem nu vrijblijvend contact op met het landelijke netwerk van gespecialiseerde advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl.

U kunt uw zaak vrijblijvend voorleggen aan de juristen van onze intakebalie, waarna u zo snel mogelijk vrijblijvend contact heeft met een advocaat om uw persoonlijke situatie en mogelijkheden te bespreken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 54 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel Nederland.

  NL 230x272v4
  Z

  Specialisten in strafrecht

  Z

  Conform gedragsregels NOVA

  Z

  Advocaten in heel Nederland