Richtlijnen voor first-offenders

In de praktijk blijken de meeste thuistelers met minder dan 50 planten vaak een taakstraf van 80-100 uur te krijgen, al dan niet gecombineerd met een geldboete. Voor de hoogte van de geldboete zijn richtlijnen vastgesteld.

50-100 planten:                    € 1000,- geldboete
100-500 planten:                  6 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf
500-1000 planten:               12 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 54 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Taakstraf of celstraf?

De rechter kan echter besluiten dat in een bepaalde zaak een taakstraf passender is dan een gevangenisstraf. Eén dag gevangenisstraf staat gelijk aan 2 uur taakstraf. Er kan een maximale taakstraf van 240 uur worden opgelegd. Als uw zaak voor komt bij de Politierechter, kan u maximaal 1 jaar gevangenisstraf worden opgelegd. Komt u voor bij de meervoudige kamer, kan deze straf oplopen, waarbij de maximale straf afhangt van het gepleegde feit.

Een rechter kijkt altijd naar de precieze omstandigheden van u en uw zaak. Daarnaast is het van belang of u al eerder bent veroordeeld voor enig strafbaar feit. Aan de hand van uw strafblad en de omstandigheden zal de rechter uw straf bepalen.

Uiteraard is het altijd nog mogelijk om in hoger beroep te gaan als u het niet eens bent met de straf die de rechter oplegt. Onze advocaten kunnen u daarin bijstaan en leggen uw zaak opnieuw voor aan het hof.

Advocaat strafrecht

Heeft u een dagvaarding ontvangen en/of wordt u als professioneel teler beschouwd? Neem nu vrijblijvend contact op met het landelijke netwerk van gespecialiseerde advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl. U kunt uw zaak vrijblijvend voorleggen aan de juristen van onze intakebalie, waarna u zo snel mogelijk vrijblijvend contact heeft met een advocaat om uw persoonlijke situatie en mogelijkheden te bespreken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 54 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel Nederland.

  NL 230x272v4
  Z

  Specialisten in strafrecht

  Z

  Conform gedragsregels NOVA

  Z

  Advocaten in heel Nederland