Zijn de kosten die ik heb gemaakt aftrekbaar van het bedrag van de ontnemingsvordering?

Ook bij een hennepplantage worden kosten gemaakt die als afschrijvingskosten kunnen gelden. Het Openbaar Ministerie ziet een hennepplantage namelijk ook als een economische onderneming. De afschrijvingskosten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 54 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Kosten

Zo zijn er altijd een aantal planten onverkoopbaar. Bij een hennepplantage tot 200 planten zijn de afschrijvingskosten per oogst bijvoorbeeld € 150,- Hoe groter de plantage, hoe groter de afschrijvingskosten. Bij een plantage tot 1000 planten zijn de afschrijvingskosten gestegen tot € 500,-Hiernaast wordt er een bedrag van € 6,18 per plant aan variabele kosten gerekend, zoals kosten voor stekken, water, en voedingsstoffen.

Elektriciteit

Als er betaald is voor elektriciteit, zijn deze kosten ook als afschrijving aftrekbaar op basis van een kostenpost per lamp per oogst. Een lamp met een wattage van 400 brengt per oogst € 100,- in mindering, en een lamp met een wattage van 1000 € 220,- per oogst.

Als er knippers (aantoonbaar) zijn ingehuurd om de planten te knippen, wordt hiervoor € 2,- per plant berekend als afschrijvingskosten. Ook vallen kosten voor de huisvesting van de hennepplantage onder afschrijvingskosten. Er moet echter worden aangetoond dat deze kosten ook daadwerkelijk zijn gemaakt.

Advocaat hennepkwekerij

Bent u aangehouden of vreest u te zullen worden aangehouden? Neem nu vrijblijvend contact op met het landelijke netwerk van gespecialiseerde advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl.

U kunt uw zaak vrijblijvend voorleggen aan de juristen van onze intakebalie, waarna u zo snel mogelijk vrijblijvend contact heeft met een advocaat om uw persoonlijke situatie en mogelijkheden te bespreken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 54 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel Nederland.

  NL 230x272v4

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Situaties