Hoe verloopt een politie-onderzoek als ik verdachte ben?

Op grond van artikel 9 van de Opiumwet mogen opsporingsambtenaren tegen uw wil uw woning betreden en ‘zoekend rondkijken’ als zij een redelijk vermoeden hebben dat de Opiumwet hier wordt overtreden. Zij mogen uw woning dan echter nog niet doorzoeken zoals kasten en lades openen. Daar is een apart huiszoekingsbevel voor vereist, of uw toestemming als bewoner. Wordt u een dergelijke vraag door een opsporingsambtenaar gesteld, geeft u dan nooit toestemming!

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 54 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Bedrijfsmatige teelt

In eerste instantie zal worden gekeken of uw kwekerij als professioneel/bedrijfsmatig kan worden beschouwd. Mocht dit niet het geval zijn, zal uw kwekerij worden gezien als zijnde voor eigen gebruik en zult u vallen onder het ‘gedoogbeleid’ zoals dat is vastgesteld in de beleidsregels van het Openbaar Ministerie. Wordt uw kwekerij echter als professioneel beschouwd, dan zal de politie hiervoor zoeken naar bewijzen en zult u worden vervolgd op grond van de Opiumwet met alle gevolgen van dien.

Bijkomende feiten

Naast deze feiten wordt er doorgaans ook de diefstal van elektriciteit ten laste gelegd. Hieromtrent zal een afzonderlijk onderzoek plaatsvinden. Mocht de hennepteelt geen eenmansactie betreffen, dan kan art 140 Sr (deelneming aan criminele organisatie) ten laste worden gelegd. Dit zal de strafmaat verzwaren.

Advocaat hennepkwekerij

Heeft u een dagvaarding ontvangen en/of wordt uw verkregen voordeel u ontnomen? Neem vrijblijvend contact op met het landelijke netwerk van gespecialiseerde advocaten van Advocaat-voor-Hennepkwekerij.nl. Door de snelle inschakeling van een advocaat kunt u vervolging soms voorkomen of een boete aanvechten. Mocht uw zaak voor de rechter komen, dan kan een advocaat uw belangen optimaal behartigen. Samen met u zal de processtrategie worden bepaald en worden gezocht naar ontlastend bewijs.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 54 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel Nederland.

  NL 230x272v4

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Situaties